banner1
banner2
banner3

Vlissingen - Tankmuur

Geschreven door Dave.

In de Welzingepolder werd in 1944 een anti-tankmuur gebouwd. Het heeft een lengte van 1,5 km en eindigt net voor Fort Rammenkens. Het laatste stukje muur naar het zuiden is ofwel verdwenen of platgelegd. IMG 2005
Aan beide uiteindes van de muur stond een type 700 bunker, waarvan alleen die aan de kant van Fort Rammenkens nog overgebleven is. Aan de andere kant ging de muur over in de tankgracht. Bij deze overgang waren ook drakentandversperringen geplaatst. Deze zijn verdwenen bij de aanleg van de huidige N254. In de muur zijn een vijftal Tobruks te vinden waarbij sommigen de schootvelden nog zichtbaar zijn. Ook zijn de schietgaten in de muur nog terug te vinden.

De muur, die een lengte van 1,5 km heeft, kan in zijn geheel bewandeld worden. Hoewel het privé terrein is van een boer is het wel toegestaan om de muur te betreden. Houdt u echter wel aan de geldende regels, deze staan aan beide uiteindes van de muur op een bordje aangegeven.

Parkeren kan bij Fort Rammenkens of aan de andere kant van de muur waar de Trekdijk overgaat in de Nieuwlandseweg. Ler er wel op dat bij het volledig bewandelen van de muur de drukke N662 (Ritthemsestraat) overgestoken moet worden.

powered by contentmap