banner1
banner2
banner3

La Roche-en-Ardenne - Britse Achilles MK10 Tank Destroyer

Geschreven door Testhenk.

Als je vanaf het noorden La Roche-en-Ardenne komt binnenrijden en je gaat de eerste brug rechts over, kom je op de Avenue du Hadja.  
Als je die volgt tot de kruising met de N833 zie je tegenover Hotel Le Chalet een Britse Achilles MK10 Tank Destroyer.


De tank staat symbool voor de bevrijding van La Roche-en-Ardenne door de britten op 11 januari 1945.

IMG 1582
De Tank Destroyer is uitgerust met een Britse 17-ponds kanon (The Ordnance Quick-Firing 17 pounder) dat vanaf 1944 gebruikt werd. Het kanon werd gebruikt als anti-tank kanon en was het meest effectieve anti-tank wapen aan geallieerde zijde gedurende de tweede wereldoorlog. De tank is op 11 januari 2000 op de verjaardag van de 55e bevrijdingsdag geplaatst uit eerbetoon aan de 1st Northamptonshire Yeomanry die de 51st Highland Division bijstond gedurende haar tegenaanval tijdens de Slag om de Ardennen.

Het voertuig was vroeger eigendom van het 'Battle Museum' te Aywaille wat nu niet meer bestaat.
Musée de la Bataille des Ardennes (in La Roche) heeft de tank opgeknapt zodat deze tot op de dag van vandaag in goede staat verkerend op de Avenue du Hadja staat.

Als je in La Roche-en-Ardenne bent is het 'Musée de la Bataille des Ardennes' een echte aanrader. Het museum is midden in het centrum van het stadje te vinden.
Voor een lekker drankje op hapje moet je op de Place du Bronze wezen. Dit is een gezellig plein in het centrum wat omringd is door horeca.Kijk op strijdbewijs voor meer informatie over de Britse Achilles MK10 Tank Destroyer
http://www.strijdbewijs.nl/tanks/M10.htm

Informatie over het Musée de la Bataille des Ardennes

Adres: Musée de la Bataille des Ardennes – Rue Châmont 5 – 6980 La Roche-en-Ardenne
Website: http://www.batarden.be

powered by contentmap